Gehoorbescherming voor bedrijven is een must!

De bescherming van het gehoor is van onschatbare waarde, vooral op de werkplek waar geluidsniveaus vaak hoog liggen. Bij ons begrijpen we het belang van de juiste gehoorbescherming voor werknemers als geen ander. Tijd kost geld, daarom zorgen wij dat gehoorbescherming voor bedrijven snel aangemeten worden.

Daarom bieden wij hoogwaardige otoplastieken aan die specifiek zijn ontworpen om de oren van jouw team te beschermen tegen schadelijke geluiden, terwijl ze tegelijkertijd comfort en een perfecte pasvorm bieden. Want wanneer het aankomt op de veiligheid en het welzijn van jouw werknemers, is compromisloze bescherming essentieel.

Gehoorbescherming voor bedrijven is verplicht!

Dat zal misschien even schrikken zijn, want heeft elke werknemer bij jou al goede gehoorbescherming gekregen? Volgens de Arbowet is gehoorbescherming verplicht wanneer de geluidsoverlast boven de 85 dB(A) is. Ook wordt je geacht de werknemers op het dragen van gehoorbescherming te wijzen. Vanzelfsprekend is dat zij dan ook de juiste middelen hebben om hunzelf te beschermen.

Otoplastieken Friesland kijkt graag mee wat er te verbeteren valt bij jouw op de werkplek. Ben je werknemer? Wijs je werkgever dan op de verplichting van gehoorbescherming.

Het voordeel van otoplastieken

Gemiddeld gaan onze otoplastieken maar liefst 4 jaar mee, waardoor ze een duurzame en kosteneffectieve oplossing bieden in vergelijking met traditionele oorkleppen, schuimpjes of wegwerp-oordopjes. Kies voor de slimme investering die niet alleen je gehoor beschermt, maar ook je portemonnee.

Wat zeggen onze klanten?

Wij zijn trots op onze klanten! Maar wat vinden zij nou echt van onze producten en service? Blader door de reviews en ontdek!

1/7
Review

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte gehoorbescherming van de hoogste kwaliteit, zoek dan niet verder dan Otoplastieken Friesland. Ze leveren echt vakmanschap.

– Arnold Wijnsma
2/7
Review

Geweldige ervaring met Otoplastieken Friesland! Ze leveren snel en leveren producten van hoge kwaliteit.

– Tim Werkman
3/7
Review
KKFH Logo

Uitstekende communicatie en deskundig advies tijdens het hele proces. Otoplastieken Friesland is echt een aanrader!

– Tom Uringa
4/7
Review
Smeding groenten en fruit logo

Snelle levering en perfect passende otoplastieken. Bedankt voor de geweldige service, Otoplastieken Friesland!

– Marcel Vollebregt
5/7
Review
PMF Stalen Masten logo

Vakkundig en betrouwbare service van Otoplastieken Friesland!

– Robert Kortink
6/7
Review
Sixty82 Logo

Fijne otoplastieken en snelle service door Fokke!

– Janny van der Veen
7/7
Review

Vakkundig en snel werden onze oordoppen geleverd. Dat de oordoppen op locatie ingemeten worden is echt een groot pluspunt.

– Kees Boersma

Met Otoplastieken Friesland ben je zeker van een betrouwbare en persoonlijke partner in gehoorbescherming.

Gehoorbescherming aanmeten op jouw bedrijf locatie

Samen met u als werkgever stellen we een plan op om ervoor te zorgen dat al je werknemers op dezelfde dag worden aangemeten voor op maat gemaakte gehoorbescherming. Vervolgens nemen wij alles in handen en zorgen we ervoor dat alle otoplastieken met geavanceerde 3D-printtechnologie worden vervaardigd. Binnen slechts drie weken worden alle op maat gemaakte gehoorbescherming persoonlijk bij jou afgeleverd of naar de gewenste locatie verzonden.

Veelgestelde vragen voor bedrijven

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn, eenvoudig gezegd, op maat gemaakte gehoorbescherming (oordopjes).Deze sluiten qua pasvorm perfect en naadloos aan op de vorm van je gehoorgang. Dit geeft een groot draagcomfort. Geen oor is hetzelfde dus deze gehoorbescherming wordt persoonlijk op uw gehoorgang aangemeten zodat deze volledig afgesloten wordt. Harde oordoppen zijn van acrylaat gemaakt en de zachte variant is gemaakt van siliconen. Het dempingsfilter en de keuze van het materiaal worden afgestemd op de gebruiker en de omgeving waarin de oren moeten worden beschermd tegen gehoorbeschadiging. Of dit nou in een privé situatie is of op de werkvloer: wij adviseren u graag.


Voor wie zijn otoplastieken geschikt?

Op maat gemaakte gehoorbescherming kun je echter voor allerlei toepassingen gebruiken omdat er voor elke situatie een geschikt dempingsfilter is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Bouw en industrie
  • Scheepsbouw
  • Hoveniers
  • Fabriekswerk
  • Schietsport
  • Zwemmen
  • Motorrijden
  • Festivals / muziek
  • Slapen

Is gehoorbescherming verplicht?

Een werknemer is verplicht gehoorbescherming te dragen als het geluidsvolume en de risico’s daarvan meer is dan 80dB(A). Hierbij moet de werkgever er ook op toezien dat de werknemer ze daadwerkelijk draagt. Zo hanteert u alle regels van de wetgeving waarbij de werknemer op lange termijn alleen maar baat heeft. De gevolgen zonder naleving van deze regels zijn groot. Denk aan bijvoorbeeld blijvende doofheid of oorsuizen, ook wel bekend als tinnitus.
De werkgever dient een plan van aanpak op te stellen wat RI&E heet. Een plan waarin maatregels genomen worden om de risico’s weg te nemen of te verkleinen. En dat is ook nodig, want: Voorkomen is beter dan genezen!


Wat is de gemiddelde levensduur van Otoplastieken?

Gehoorbescherming is geen overbodige luxe. Toch is de stap om op maat gemaakte 3D gehoorbescherming aan te schaffen vaak wel iets wat uitgesteld wordt. Men is soms niet op de hoogte van hoe het bestelproces in zijn werk gaat of wat de gevolgen van gehoorschade zijn. Gehoorbeschadiging is echter NIET te genezen dus je hebt te maken met blijvend letsel!

De levensduur van op maat gemaakte gehoorbescherming is gemiddeld zo’n 5 jaar. De aangemeten oorafdruk wordt digitaal bewaard dus bij verlies of aanschaf van een extra set hoeven de oordoppen niet opnieuw ingemeten te worden. Wij bieden een zeer vlotte service dus bij verlies zit men niet lang zonder gehoorbescherming.

Bij vervanging na 5 jaar adviseren we wel om deze opnieuw in te laten meten. De gehoorgang verandert in de loop der jaren door gewichts toe- en afname of door veroudering.


Wat is het verschil tussen harde en zachte otoplastieken

Materialen en typen

Otoplastieken worden vervaardigd in twee hoofdcategorieën: harde en zachte. De harde variant is gemaakt van hoogwaardig acrylglas, ook wel Fotoplast genoemd, terwijl de zachte otoplastieken bestaan uit premium siliconemateriaal. Bovendien bieden we extra zachte otoplastieken die speciaal zijn ontwikkeld voor tijdens het slapen, waardoor ze ideaal zijn voor zijslapers. Dit type blijft ook drijven, wat het perfect maakt voor zwemmers en watersporters.

Comfort

Veel mensen geven de voorkeur aan zachte otoplastieken vanwege het uitstekende draagcomfort. Het flexibele materiaal beweegt mee met de kaak tijdens het praten of kauwen, wat zorgt voor een aangename pasvorm.

Gebruiksgemak

Harde otoplastieken hebben een glad oppervlak, waardoor ze makkelijker in en uit het oor te plaatsen zijn. Dit maakt ze bijzonder handig als je de gehoorbescherming meerdere keren per dag aan- en uitdoet.

Hygiëne

Dankzij hun gladde oppervlak zijn harde otoplastieken eenvoudiger schoon te maken. Zachte otoplastieken zijn iets ruwer en poreuzer, waardoor ze sneller vuil kunnen vasthouden. Voor beroepen waarbij de handen vaak vuil worden, kunnen harde otoplastieken een hygiënischere keuze zijn.

Bescherm jezelf en je werknemers

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je werknemers veilig zijn. Om voor elk bedrijf een goede oplossing te vinden bieden wij altijd vrijblijvend een offerte op maat.

Binnen 48 uur heb je deze offerte al in je inbox! Dat is wel zo prettig.