Gehoorbescherming op maat voor €99,-

Als bedrijf wil je natuurlijk dat jouw werknemers goed beschermd zijn en daarom is gehoorbescherming op maat een must. Niet alleen bieden otoplastieken de beste bescherming tegen heftige geluiden, de oordoppen gaan ook nog eens gemiddeld 5 jaar mee. Waardoor het in vergelijking met traditionele oorkleppen, schuimpjes of wegwerp-oordopjes de beste investering is. Vanaf 6 setjes op locatie is de prijs maar €99,- excl. btw* per setje.

* Sommige sectoren vereisen andere filters, denk bijvoorbeeld aan een voedingsindustrie of de muziekindustrie, deze kunnen wij niet aanbieden voor 99 euro, maar wij hanteren zeer scherpe prijzen. Neem contact op!

Goedkope gehoorbescherming op maat voor maar 99 euro
Gehoorbescherming otoplastieken bouwvakker

Gehoorbescherming op locatie

Samen met u als werkgever stellen we een plan op om ervoor te zorgen dat al uw werknemers op dezelfde dag worden aangemeten voor op maat gemaakte gehoorbescherming. Vervolgens nemen wij alles in handen en zorgen we ervoor dat alle otoplastieken met geavanceerde 3D-printtechnologie worden vervaardigd. Binnen slechts drie weken wordt alle op maat gemaakte gehoorbescherming persoonlijk bij u afgeleverd of naar de gewenste locatie verzonden.

Het voordeel van gehoorbescherming op maat

Onze otoplastieken gaan gemiddeld vier jaar mee, waardoor ze duurzamer en kosteneffectiever zijn dan traditionele oorkleppen, schuimpjes of wegwerp-oordopjes. Kies voor deze slimme investering die zowel je gehoor als je portemonnee beschermt.

SoortOprolbare schuimpjesHerbruikbare oordopjes met filterOorkappenOtoplastieken
Aankoopprijs per set€0,50€30,-€30,-€99,-
Levensduur0,5 dag3 maanden6 maanden4 jaar
Prijs per dag o.b.v.€1,-€0,33€0,490,07

Gehoorbescherming op maat vragen

Is gehoorbescherming verplicht?

Een werknemer is verplicht gehoorbescherming te dragen als het geluidsvolume en de risico’s daarvan meer is dan 80dB(A). Hierbij moet de werkgever er ook op toezien dat de werknemer ze daadwerkelijk draagt. Zo hanteert u alle regels van de wetgeving waarbij de werknemer op lange termijn alleen maar baat heeft. De gevolgen zonder naleving van deze regels zijn groot. Denk aan bijvoorbeeld blijvende doofheid of oorsuizen, ook wel bekend als tinnitus.
De werkgever dient een plan van aanpak op te stellen wat RI&E heet. Een plan waarin maatregels genomen worden om de risico’s weg te nemen of te verkleinen. En dat is ook nodig, want: Voorkomen is beter dan genezen!


Voor wie zijn otoplastieken geschikt?

Op maat gemaakte gehoorbescherming kun je echter voor allerlei toepassingen gebruiken omdat er voor elke situatie een geschikt dempingsfilter is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Bouw en industrie
  • Scheepsbouw
  • Hoveniers
  • Fabriekswerk
  • Schietsport
  • Zwemmen
  • Motorrijden
  • Festivals / muziek
  • Slapen

Wat is de gemiddelde levensduur van Otoplastieken?

Gehoorbescherming is geen overbodige luxe. Toch is de stap om op maat gemaakte 3D gehoorbescherming aan te schaffen vaak wel iets wat uitgesteld wordt. Men is soms niet op de hoogte van hoe het bestelproces in zijn werk gaat of wat de gevolgen van gehoorschade zijn. Gehoorbeschadiging is echter NIET te genezen dus je hebt te maken met blijvend letsel!

De levensduur van op maat gemaakte gehoorbescherming is gemiddeld zo’n 5 jaar. De aangemeten oorafdruk wordt digitaal bewaard dus bij verlies of aanschaf van een extra set hoeven de oordoppen niet opnieuw ingemeten te worden. Wij bieden een zeer vlotte service dus bij verlies zit men niet lang zonder gehoorbescherming.

Bij vervanging na 5 jaar adviseren we wel om deze opnieuw in te laten meten. De gehoorgang verandert in de loop der jaren door gewichts toe- en afname of door veroudering.


Wat is het verschil tussen harde en zachte otoplastieken

Materialen en typen

Otoplastieken worden vervaardigd in twee hoofdcategorieën: harde en zachte. De harde variant is gemaakt van hoogwaardig acrylglas, ook wel Fotoplast genoemd, terwijl de zachte otoplastieken bestaan uit premium siliconemateriaal. Bovendien bieden we extra zachte otoplastieken die speciaal zijn ontwikkeld voor tijdens het slapen, waardoor ze ideaal zijn voor zijslapers. Dit type blijft ook drijven, wat het perfect maakt voor zwemmers en watersporters.

Comfort

Veel mensen geven de voorkeur aan zachte otoplastieken vanwege het uitstekende draagcomfort. Het flexibele materiaal beweegt mee met de kaak tijdens het praten of kauwen, wat zorgt voor een aangename pasvorm.

Gebruiksgemak

Harde otoplastieken hebben een glad oppervlak, waardoor ze makkelijker in en uit het oor te plaatsen zijn. Dit maakt ze bijzonder handig als je de gehoorbescherming meerdere keren per dag aan- en uitdoet.

Hygiëne

Dankzij hun gladde oppervlak zijn harde otoplastieken eenvoudiger schoon te maken. Zachte otoplastieken zijn iets ruwer en poreuzer, waardoor ze sneller vuil kunnen vasthouden. Voor beroepen waarbij de handen vaak vuil worden, kunnen harde otoplastieken een hygiënischere keuze zijn.


Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn, eenvoudig gezegd, op maat gemaakte gehoorbescherming (oordopjes).Deze sluiten qua pasvorm perfect en naadloos aan op de vorm van je gehoorgang. Dit geeft een groot draagcomfort. Geen oor is hetzelfde dus deze gehoorbescherming wordt persoonlijk op uw gehoorgang aangemeten zodat deze volledig afgesloten wordt. Harde oordoppen zijn van acrylaat gemaakt en de zachte variant is gemaakt van siliconen. Het dempingsfilter en de keuze van het materiaal worden afgestemd op de gebruiker en de omgeving waarin de oren moeten worden beschermd tegen gehoorbeschadiging. Of dit nou in een privé situatie is of op de werkvloer: wij adviseren u graag.

Gehoorschade in de top 3

Gehoorschade staat al jarenlang in de top drie van beroepsziekten. Dagelijks worden ongeveer 900.000 werknemers blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus, waardoor het risico op gehoorschade aanzienlijk is. Vooral in de bouw- en industriesector werken relatief veel mensen in lawaaierige omgevingen. Gehoorbescherming op maat kan helpen bij het voorkomen van gehoorschade

Onderzoek toont aan

Nationaal en internationaal onderzoek toont aan dat werknemers met gehoorproblemen vaker en langer ziek zijn. Uit een Nederlands onderzoek bleek dat het percentage werknemers met gehooraandoeningen dat zich binnen een periode van 12 maanden ziek had gemeld 22% hoger was dan dat van werknemers zonder gehooraandoeningen (respectievelijk 77% versus 55%).

Dit verhoogde ziekteverzuim houdt verband met stress en vermoeidheid die ontstaan doordat horen en communiceren meer inspanning vereisen. Bovendien hebben mensen met gehoorproblemen vaker te maken met psychische aandoeningen zoals burn-out en depressie. Naast stress en vermoeidheid kan slechthorendheid leiden tot sociaal isolement, zowel op de werkvloer als in de privésfeer.

Bron: veiligheid.nl

Gehoorschade in top 3 van bedrijfsziekten

Wat zeggen onze klanten?

Wij zijn trots op onze klanten! Maar wat vinden zij nou echt van onze producten en service? Blader door de reviews en ontdek!

1/7
Review

Als je op zoek bent naar op maat gemaakte gehoorbescherming van de hoogste kwaliteit, zoek dan niet verder dan Otoplastieken Friesland. Ze leveren echt vakmanschap.

– Arnold Wijnsma
2/7
Review

Geweldige ervaring met Otoplastieken Friesland! Ze leveren snel en leveren producten van hoge kwaliteit.

– Tim Werkman
3/7
Review
KKFH Logo

Uitstekende communicatie en deskundig advies tijdens het hele proces. Otoplastieken Friesland is echt een aanrader!

– Tom Uringa
4/7
Review
Smeding groenten en fruit logo

Snelle levering en perfect passende otoplastieken. Bedankt voor de geweldige service, Otoplastieken Friesland!

– Marcel Vollebregt
5/7
Review
PMF Stalen Masten logo

Vakkundig en betrouwbare service van Otoplastieken Friesland!

– Robert Kortink
6/7
Review
Sixty82 Logo

Fijne otoplastieken en snelle service door Fokke!

– Janny van der Veen
7/7
Review

Vakkundig en snel werden onze oordoppen geleverd. Dat de oordoppen op locatie ingemeten worden is echt een groot pluspunt.

– Kees Boersma

Met Otoplastieken Friesland ben je zeker van een betrouwbare en persoonlijke partner in gehoorbescherming.

Gehoorbescherming op maat is verplicht volgens de Arbowet

Gehoorbescherming is verplicht

Dat zal misschien even schrikken zijn, want hebben al jouw werknemers al de juiste gehoorbescherming ontvangen? Volgens de Arbowet is het verplicht om gehoorbescherming te bieden bij geluidsoverlast boven de 85 dB(A). Daarnaast is het noodzakelijk om werknemers aan te moedigen gehoorbescherming te dragen. Het spreekt voor zich dat ze dan ook de juiste middelen moeten hebben om zichzelf te beschermen.

Otoplastieken Friesland helpt graag mee om te zien wat er verbeterd kan worden op jouw werkplek. Ben je een werknemer? Attendeer je werkgever dan op de verplichting van gehoorbescherming. Gehoorbescherming op maat is een must!

Gehoorbescherming op maat van Otoplastieken Friesland

Als bedrijf wil je natuurlijk dat je werknemers veilig zijn. Om voor elk bedrijf een goede oplossing te vinden bieden wij altijd vrijblijvend een offerte op maat.

Binnen 48 uur heb je deze offerte al in je inbox! Dat is wel zo prettig.