Oordoppen op maat voor slapen

Oordoppen op maat waarmee jij weer een goede avond kan door slapen. Een goede nachtrust is uitermate belangrijk. Maar zo’n nachtrust kan verstoord worden door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld maar eens aan lawaai op straat, luidruchtige buren of een snurkende partner. Om overdag goed te functioneren wil je alle rust pakken die je hebt. Met onze oordoppen op maat ben je verzekerd van een rustige nachtrust.

Ongestoord slapen

Met onze op maat gemaakte otoplastieken kun je genieten van een rustige en ongestoorde nachtrust. Onze oordopjes zorgen ervoor dat je gehoorgang perfect wordt afgesloten, waardoor vervelende geluiden worden beperkt of zelfs helemaal niet meer hoorbaar zijn. Zeg vaarwel tegen storende geluiden en geniet van een diepe en vredige slaap.

Voordelen van slaap oordoppen op maat

 • Gemaakt van zacht, op maat gemaakt silliconen
 • Niet 100% geluidsdicht, zodat alarmen nog gehoor kunnen worden
 • Speciale holling / comfort voor het slapen op één oor
 • Transparante kleur
 • De oordopjes gaan lang mee en daardoor duurzaam!

Mensen zijn nou eenmaal snurkers…

Wist je dat maar liefst 72 procent van alle mensen af en toe snurkt? En voor 16 procent van hen is snurken een dagelijkse strijd. Maar wat veel mensen niet realiseren, is dat snurken meer is dan alleen een vervelend geluid. Het kan een serieuze impact hebben op de kwaliteit van je slaap en zelfs leiden tot slaapstoornissen.

Wie snurkt?

Snurken komt voor op alle leeftijden en neemt toe naarmate men ouder wordt. Bij ouderen snurken meer mensen en is het snurkgeluid vaak luider. Dit komt doordat het slijmvlies van de keelholte dikker wordt door vetophoping, waardoor de luchtweg vernauwt. Daarnaast worden slijmvliezen op oudere leeftijd slapper, wat het trillen ervan vergemakkelijkt.

Statistieken laten zien dat ongeveer één op de tien kinderen snurkt. Bij volwassenen snurkt ongeveer één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen elke nacht. Mannen snurken dus vaker dan vrouwen, maar na de menopauze neemt het snurken bij vrouwen toe. Snurken begint meestal tussen het dertigste en veertigste levensjaar. In sommige families komt snurken veel voor en begint het vaak rond het twintigste levensjaar, waarschijnlijk door een erfelijk bepaalde nauwe keelholte.

Wat Bevordert Snurken?

Snurken wordt bevorderd door omstandigheden die de luchtweg tussen de neusingang en de stembanden vernauwen. Deze omstandigheden zijn onder andere:

 • Slapen op de rug: Het zachte gehemelte, de huig en de tong zakken naar achteren.
 • Lang en slap zacht gehemelte en huig: Dit kan aangeboren zijn.
 • Verslapping van spieren: Door oververmoeidheid en ouderdom verslappen de spieren van het zachte gehemelte, de huig en de tong.
 • Alcohol en bepaalde medicijnen: Alcohol en slaap- of kalmeringsmiddelen verminderen de spierspanning, wat verslapping veroorzaakt.
 • Roken en brandend maagzuur: Irritatie van de keel door roken of brandend maagzuur kan de keelholte verdikken.
 • Overgewicht: Dit zorgt voor verdikking van de keelholtewanden.
 • Vergrote keel- en/of neusamandelen: Vooral bij kinderen.
 • Neusverstopping: Zwelling van het neusslijmvlies, poliepen of een scheef neustussenschot kunnen de luchtweg vernauwen.

Leefregels om Snurken te Voorkomen

Er zijn verschillende maatregelen die snurken kunnen verminderen:

 • Vermijd alcohol: Drink geen alcohol vanaf twee uur voor het slapen.
 • Geen zware maaltijden: Eet geen zware maaltijd vlak voor het slapen.
 • Stop met roken: Roken irriteert de keelholte.
 • Handhaaf een gezond lichaamsgewicht: Streef naar een goede BMI door gezond te eten en voldoende te bewegen.
 • Regelmatig leefpatroon: Zorg voor regelmaat in uw dagelijks leven, waarbij slaapmiddelen en kalmerende middelen niet meer nodig zijn.
 • Slaap niet op de rug: Probeer op uw zij te slapen.

“Soms is de eenvoudigste oplossing het aanmeten van oordoppen bij de bedpartner.”

kno.nl

Geniet van een rustige en ongestoorde nachtrust met onze slaap oordoppen op maat!

Met onze op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken) kun je weer volledig ontspannen tijdens het slapen. Onze oordoppen zorgen ervoor dat je gehoorgang perfect wordt afgesloten, waardoor storende geluiden tot een minimum worden beperkt of zelfs helemaal niet meer hoorbaar zijn.

Wacht niet langer en investeer vandaag nog in een goede nachtrust! Neem contact met ons op en ontdek hoe onze oordoppen op maat jou kunnen helpen om uitgerust en energiek wakker te worden. Je verdient een goede nachtrust, dus waarom zou je nog wachten?

Ander soort oordoppen op maat nodig dan slaap oordoppen?

Oordoppen op maat zijn een uitkomst. Dat weten wij en dat weten de mensen die zij al dragen. Wij bieden gehoorbescherming op maat aan voor verschillende sectoren maar ook voor zwemmers, motorrijders, jagers en meer! Geef je gehoor de liefde die het verdient en draag onze oordoppen op maat!